Rudzu maize.

Apskatām 1 - 40 no 43 vārdam 'Rudzu maize'

Dzīvesziņas un arodu sēta aicina uz meistarklasēm

Dzīvesziņas un arodu sētas saimnieces aprīlī aicina uz trīs tematiskām meistarklasēm – pastalu darināšanas, Zemgales rakstaino brunču aušanas un rudzu maizes cepšanas meistarklasi...

Idejas ziemas brīvdienām Augšdaugavas novadā

Arī ziemā daba ir apbrīnojami skaista, un pastaigas svaigā gaisā pa apsnigušām takām, mežiem un parkiem var kļūt par lielisku brīvdienu piedzīvojumu...

Liepājas muzejs valsts svētkos piedāvā saistošu un izzinošu programmu

2023. gada 18. novembrī – Latvijas Republikas proklamēšanas dienā – Liepājas muzejs Kūrmājas pr. 16/18 un Liepājas 17.–19. gs. interjera muzejs...

Edgars Magons: Mazāk kaloriju un grādu – kas īsti ir alus no rudzu maizes?

Tradicionāli alus tiek darīts no četrām svarīgākajām sastāvdaļām – miežu iesala, ūdens, apiņiem un rauga. Papildus šīm, rudzu maizes eilam tiek...

Eksperiments: mocarella, cietais vai pūdētais siers – kuru labāk baudīt kopā ar alu?

Aromātisks un gards alus, kas baudīts kopā ar sieru, iederēsies gan svētku galdā, gan ikdienā – tiekoties ar draugiem, atpūšoties piknikā vai pavadot laisku vakaru pie TV...

Jau 20. gadu Āraišu vējdzirnavās notiks Maizes diena

Godinot senās maizes cepšanas tradīcijas, cepējus un jaunās ražas rudzu maizi, 30. jūlijā 20. reizi notiks tradicionālās Maizes dienas Āraišu vējdzirnavās...

Mēģinās atrast Sēlijas garšu

Vai Tu zini kā garšo Sēlija? Tikmēr par citiem novadiem tas ir zināms, piemēram Kurzeme garšo pēc rudzu maizes un burkāniem, kas izcepta kraukšķīgajā sklandrausī, bet desertā...

Dace Šķēle: Alus no rudzu maizes – seno tradīciju un mūsdienu risinājumu apvienojums

Pastāv uzskats, ka senatnē alus darīts tieši no maizes – ir dažādas teikas par to, ka alus radies nejauši, no maizes, kas salijusi un uzrūgusi...

Lauku ceļotājam – 30

Mainās uzņēmēju paaudzes un līdz ar tām – lauku tūrisma formāts, vienmēr piedāvājot kaut ko jaunu...

12. jūnijs vēsturē: senlatvieši svin rudzu zieda dienu

Sējas rudzi (Secale cereale) ir graudzāļu dzimtas suga, kuru kā labību visvairāk audzē mērenā klimata joslā, galvenokārt Centrāleiropas ziemeļdaļas valstīs...

Kādam alum dodam priekšroku – 53% izvēlētos no rudzu maizes raudzētu alu

53% aptaujāto dotu priekšroku alus, kas raudzēts no rudzu maizes, bet 35% izvēlētos medalu. Vēl 16% respondentu norādījuši, ka dotu priekšroku alum ar karameļu garšu, bet...

«Mežpils Alus» un maizes ceptuve «Lāči» radījuši unikālu kopproduktu

Zīmols “Mežpils Alus” sadarbībā ar maizes ceptuvi “Lāči” radījis jaunu produktu “Mežpils Rudzu Maizes Eilu”, papildinot jau pieejamo sortimentu...

Maizes un sidra svētki Āraišu dzirnavās 31. jūlijā aicina!

Maizes un sidra svētkos satiksies Rudzu ceļš un Sidra ceļš – divi kulinārā tūrisma maršruti, kas iepazīstina ar latviskās identitātes nesējiem...

«Rudzu grauda receptes» atvēršana Maizes un Sidra svētkos 31. jūlijā

Maizes un Sidra svētkos Āraišu dzirnavās 31. jūlijā varēs baudīt maizi, sidru, un iegūt savā īpašumā jauno “Rudzu grauda recepšu izdevumu”, kurā...

Sidra dienas Pāvilostā - vieta pie Baltijas, kur iepazīt un baudīt īstus autoru sidrus

SIDRA DIENAS PĀVILOSTĀ jeb BALTIC CIDER & FOOD CHALLENGE 2022 veltīts dabīgo sidru saskaņai ar vietējiem ēdieniem...

Baudi ziemu aktīvi Augšdaugavas novadā arī februārī

Sniegotas ziemas brīvdienas Augšdaugavas novadā nav iedomājamas bez kalnu vai distanču slēpošanas un garām pastaigām, baudot greznās Augšdaugavas novada dabas ainavas...

Āraišu vējdzirnavās nedēļas nogalē atzīmēs Maizes dienu

Āraišu vejdzirnavās Gaujas Nacionālajā parkā svētdien, 25. jūlijā jau 18. reizi notiks Maizes diena...

Viesu nams «Rudzupuķe» strādā citādos apstākļos un mācās pielāgoties

Februāra beigās Daugavpils novada pašvaldības aģentūras “TAKA” pārstāvji devās uzzināt kā sokas darbs viesu namā un kafejnīcā, maiznīcā “Rudzupuķes”...

Kulinārā tūrisma piedāvājums rudenim - «Rudzu ceļš»

Kulinārā tūrisma piedāvājums rudenim - «Rudzu ceļš» ...

Izstādē «Riga Food 2020» var iepazīt Latvijas ražotāju jaunākos produktus

Burciņmaize, latviešu gelato vafeļu glāzītē, sīpolu standziņas, cidoniju čipsi… tie ir tikai daži no...

Ceļotājiem brīvi pieejamas pasākuma «Atvērtās dienas laukos» kartes

"Atvērtās dienas laukos" ir lauku apceļošanas un iepazīšanas pasākums, kas šīs vasaras izskaņā...

Āraišu vējdzirnavās norisināsies «Maizes diena»

Āraišu vējdzirnavu māju saime un Amatas novada pašvaldība sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi...

Āraišu vējdzirnavās svinēs maizes dienu

Āraišu vējdzirnavās lielus un mazus ciemiņus aicinās ceļojumā pa Kukulīša taku, iepazīstinot ar maizes...

Top jauns kulinārā tūrisma piedāvājums «Rudzu ceļš»

Rudzu rupjmaize latviešu mājās aizvien bijusi viens no pamatēdieniem, tāpēc tā ir viens no latviskuma...

Noskaidrots Latvijas atzītākais medus un veselīgākā maize Zemgalē

Palutinot vēderus un godinot latviešu ēdienkartē tik iemīļotos piena, maizes un medus produktus  31. augustā pulcējot vairāk kā...

Maizes dienā Āraišu vējdzirnavās godina cepējus un tradīcijas turpinātājus - Foto

45 bildes. Amatas novada Āraišu vējdzirnavās Maizes dienā smaržoja klaipiņi, rosījās cepējas baltos priekšautos un pulciņiem vien nākca viesi - rudzu maizes cienītāji...

Eksperts: “Rudzu maize baro zarnu traktu no abām pusēm!”

Lai atzīmētu Latvijas Maiznieku biedrības 25. jubileju, jau 7. septembrī izstādē “Riga Food 2018” Ķīpsalā...

Latgales kulinārais mantojums – kvalitatīvs un smeķīgs tūrisma produkts

Cilvēki iepazīst kultūras, izzinot vēsturi, aplūkojot senus priekšmetus un fotogrāfijas, klausoties cilvēku atmiņu...

Noslēdzies projekts «Maizes cepšanas tradīciju pārmantošana Cēsu apriņķī»

Biedrība “Kultūra aTver” sadarbībā ar Vaives, Līgatnes un Drabešu amatu mājām aicināja izzināt maizes cepšanas tradīcijas...

Latvijā arvien vairāk cieņā – maize ar pievienoto vērtību

Latvijā puse jaunu cilvēku vecumā no 18-24 gadiem ikdienā patērē rudzu un kviešu maizes ar sēklām, klijām, graudiem un citām piedevām, liecina...

Maize ikdienas pārtikas grozā ir 81% Latvijas iedzīvotāju

Kā liecina Fazer Latvija un SKDS veiktais pētījums par maizes lietošanas paradumiem Latvijā, 81% Latvijas iedzīvotāju ēd maizi katru dienu vismaz...

Arlita Sedmale: svarīgākais par maizes uzglabāšanu

Kā vislabāk uzglabāt maizi mitrā laikā? Kas ir maizes pelējums un kā tas rodas? Vai rudzu un kviešu maizes uzglabāšanas apstākļi atšķiras?  Svarīgāko par maizes pareizu...

Maizes dienā Āraišos godinās rudzu maizi, cepējus un senās tradīcijas turpinātājus

Lai iepazītu maizītes ceļu no labības tīruma līdz graudiem un gatavai maizei, ar īpašu karti rokās dosies ceļojumā pa Kukulīša taku. Tur būs...

Viedoklis: kādiem ēdieniem jābūt uz Latvijas svētku svinību galda?

Novembra mēnesis Latvijā tiek pavadīts, atzīmējot nozīmīgus un valstiski svarīgus svētkus. Jau šonedēļ...

Iepazīsti Latvijas uzņēmumu kopstendu «Riga Food 2015»

Šogad starptautiskā pārtikas izstāde "Riga food 2015" svin savu 20 pastāvēšanas gadadienu un kā ik gadu...

Ceptuves «Lāči» īstai rudzu rīvmaizei piešķirts īpašs starptautisks kvalitātes sertifikāts

Ceptuves ''Lāči'' ražotajai īstai rudzu rīvmaizei, kas tiek ražota no ''Īstas rupjmaizes'', ir piešķirts...

Pārtikas nozare attīstās – liecina izstāde «Riga Food 2014»

7. septembrī Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā veiksmīgi noslēdzās pārtikas izstāde “Riga Food 2014”...

«Riga Food 2014» medaļas ir sadalītas

Pārtikas ražotāji un meistari starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2014” laikā sacentās par “Riga Food”...

Dodies gardās ekskursijās Piena, maizes un medus svētku laikā

30. augustā Jelgavā norisināsies gadskārtējie Piena, maizes un medus svētki. Jelgavas reģionālais tūrisma...

Travelnews.lv iepazīstas ar maizes cepšanas tradīcijām N. Bomja maiznīcā «Lielezers» - Foto

20 bildes. Maiznīcas «Lielezers» lepnums ir īsta rudzu maize, kas cepta pēc senas tehnoloģijas, kuras vērtība...

Uz priekšu

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.01479697sec.